Mėsa, mėsa, mėsa. Kartoju šį žodį drąsiai, nors visi tuoj puola šieptis, esą nieko nesuprantu. Išties - kuo toliau, tuo mažiau suprantu (va, ir nevalgyk serbentų), bet šiandien suvokiau vieną dalyką: jūs ir patys nieko nesuprantat.
Darbe iškilo diskusija: kas per gyvuliai yra tos mėsinės karvės ir kodėl neetiška valgyti kiaušinį.
Turiu kelis kontrolinius klausimus mėsamėgių budrumui ir žinioms patikrinti (kaimuose augusieji - eikite parūkyti):
1) kiek laiko po apsiveršiavimo karvė duoda pieno?
2) ką reiškia sąvoka "bergždžia karvė" ir kaip tas bergždumas sprendžiamas?
3) ar gali karvė atsisakyti šeiminio gyvenimo ir pasenti kaip telyčia?
Giliausias, filosofiškas ir visa apibendrinantis klausimas yra paskutinis. Atsakymas į jį, pasakysiu, yra neigiamas, štai tau ir lygybė.
Apie mėsą vis dėlto papasakosiu kitą kartą, nes dar turiu pasikonsultuoti su žinovais. Čia pateikiu pokalbį, kuris paaiškina visus intymius kiaušinių gyvenimo aspektus. Kiaušiniai - sena tema, bet vis išlenda neišmanėlių.
- Kiaušinis be viščiuko - tai tarsi mėnesinės? Juk ne nuodėmė imti kiaušinį - jis tik... neapvaisintas kiaušinėlis. Taip?
- Nu tai taip išein dėl tų kiaušinių be viščiuko :)
- O bet kaip žinoti, kuris kiaušinis apvaisintas?
- Niekaip.
- Va čia turbūt ir yra visa moralinė dilema.
- Galima kažkaip rengenu pažiūrėt.
- :D Echoskopija.
- Arba sudaužius iškrenta kruvinas darinys, jei kiaušinys ne pirmo šviežumo ir viščiuks jau formuojas :)
- Bue. Bet jei šaldytuve laikai, tai gal nesiformuoja?
- Ne, ypač jei jis krautuvėj pirkts. Tada 100 proc. garantijos, kad neapvaisints
- O jei tik tokie šniūrėliai, tarsi kraujagyslė viena, tai jau ką nors reišk?
- Neįsivaizduoju :)
- Nu ok. Tai tarp tavo kiaušų gali pasitaikyt viščiukų.
- Manau, kad mano kone visi yra apvaisinti :) Tam ir gaidys kieme.
- Mmmm. Ir vieną dieną užeini į daržinę ar tai vištidę, ką ten jau turi, ir matai daug geltonučių cyp cyp cyp?
- Nė velnio. Kad juos pamatytum, višta turi nežinau kiek laiko perėti. O mano kūrvoms tik su gaidžiu duotis - ant kiaušinių nė viena nelipa :(
- O jei tu juos vata apdengtum?.. Bet kur tu juos apdengsi, į keptuvę iškart meti, ane?
- Tai jei vata apdengsi, vis tiek vata jų neišperės :) Inkubatoriaus reik, ale neturim :(
- Hmm. O į keptuvę belenkokius muši?
- Aha. Visus iš eilės. Nes švieži visi.
- O per kiek laiko iš padoraus kiaušo imasi kraujingas darinys?
- Neįsivaizduoju. Pernai viena višta kaip ir bandė perėti, bet paskui jai pabodo kaip kokiai gegutei, tai per klaidą sudaužiau tokį kiaušą, labai nemalonus vaizdas buvo. O jau smarvė...
Ar jau laukiat Velykų? Aš laukiu.
Darbe iškilo diskusija: kas per gyvuliai yra tos mėsinės karvės ir kodėl neetiška valgyti kiaušinį.
Turiu kelis kontrolinius klausimus mėsamėgių budrumui ir žinioms patikrinti (kaimuose augusieji - eikite parūkyti):
1) kiek laiko po apsiveršiavimo karvė duoda pieno?
2) ką reiškia sąvoka "bergždžia karvė" ir kaip tas bergždumas sprendžiamas?
3) ar gali karvė atsisakyti šeiminio gyvenimo ir pasenti kaip telyčia?
Giliausias, filosofiškas ir visa apibendrinantis klausimas yra paskutinis. Atsakymas į jį, pasakysiu, yra neigiamas, štai tau ir lygybė.
Apie mėsą vis dėlto papasakosiu kitą kartą, nes dar turiu pasikonsultuoti su žinovais. Čia pateikiu pokalbį, kuris paaiškina visus intymius kiaušinių gyvenimo aspektus. Kiaušiniai - sena tema, bet vis išlenda neišmanėlių.
- Kiaušinis be viščiuko - tai tarsi mėnesinės? Juk ne nuodėmė imti kiaušinį - jis tik... neapvaisintas kiaušinėlis. Taip?
- Nu tai taip išein dėl tų kiaušinių be viščiuko :)
- O bet kaip žinoti, kuris kiaušinis apvaisintas?
- Niekaip.
- Va čia turbūt ir yra visa moralinė dilema.
- Galima kažkaip rengenu pažiūrėt.
- :D Echoskopija.
- Arba sudaužius iškrenta kruvinas darinys, jei kiaušinys ne pirmo šviežumo ir viščiuks jau formuojas :)
- Bue. Bet jei šaldytuve laikai, tai gal nesiformuoja?
- Ne, ypač jei jis krautuvėj pirkts. Tada 100 proc. garantijos, kad neapvaisints
- O jei tik tokie šniūrėliai, tarsi kraujagyslė viena, tai jau ką nors reišk?
- Neįsivaizduoju :)
- Nu ok. Tai tarp tavo kiaušų gali pasitaikyt viščiukų.
- Manau, kad mano kone visi yra apvaisinti :) Tam ir gaidys kieme.
- Mmmm. Ir vieną dieną užeini į daržinę ar tai vištidę, ką ten jau turi, ir matai daug geltonučių cyp cyp cyp?
- Nė velnio. Kad juos pamatytum, višta turi nežinau kiek laiko perėti. O mano kūrvoms tik su gaidžiu duotis - ant kiaušinių nė viena nelipa :(
- O jei tu juos vata apdengtum?.. Bet kur tu juos apdengsi, į keptuvę iškart meti, ane?
- Tai jei vata apdengsi, vis tiek vata jų neišperės :) Inkubatoriaus reik, ale neturim :(
- Hmm. O į keptuvę belenkokius muši?
- Aha. Visus iš eilės. Nes švieži visi.
- O per kiek laiko iš padoraus kiaušo imasi kraujingas darinys?
- Neįsivaizduoju. Pernai viena višta kaip ir bandė perėti, bet paskui jai pabodo kaip kokiai gegutei, tai per klaidą sudaužiau tokį kiaušą, labai nemalonus vaizdas buvo. O jau smarvė...
Ar jau laukiat Velykų? Aš laukiu.
Didžiausias pasaulyje kiaušas. Reuters nuotr. |
Comments
Post a Comment